ICMCC

the international council on medical & care compunetics

news page

21
December, 2014
Sunday

Big data: een uitdaging voor de zorg

“De explosie aan big data stelt de gezondheidszorg voor uitdagingen. Hoe zorg je er als zorginstelling voor dat je content volgens de steeds veranderende richtlijnen goed is beveiligd, beschermd, opslagen en ten slotte wordt verwijderd?
De worsteling van de sector met big data begint bij de implementatie van een groeiend aantal oplossingen die de hoeveelheid data juist doen toenemen. Oplossingen zoals het elektronisch patiĆ«ntendossier (epd), uitgebreide beeldarchivering, (interne) communicatiesystemen, en operationele systemen die bijvoorbeeld tijdregistratie, financiĆ«le administratie en HR ondersteunen. Allemaal verhogen ze de druk bij IT-afdelingen om complexe big data-omgevingen te ondersteunen.”

Article (Dutch)
Jay Savaiano, Zorgvisie, 8 January 2013

9 January 2013 | Categories: News | Country: Netherlands | Tag(s): Big Data, Data Storage, responsibility
You can leave a response, or trackback from your own site.
If you appreciate our news pages, don't forget to subscribe or try the NEW ICMCC toolbar!

Leave a Reply

Back to News Page

subscribe

ICMCC is member of

IFMBE

WABT

© ICMCC 2004-2011

Log in